Lindeborgs IP
19 augusti 2018
10:30

Referat: Lindeborgs FF - AIF Barrikaden

Bortsett från Johan i målet är det inte så jätteintressant att redovisa startelvan eftersom det var bestämt från början att det skulle bli byten varje halvtimme inom grupper med vardera tre spelare.

Det var tänkt att Majed, Mikael Kr och Hicham skulle alternera som ytterbackar, Peter Lindsjö (första seriematchen för oss), Marcus och Ghafur Ebrahimi (juniorspelare som gjort en seniormatch tidigare i våras) skulle alternera som mittbackar, Shershah, Motaz och Mohammed Ali skulle alternera som offensiva mittfältare, Shakeb, Hamuda och Oskar W skulle alternera som ytteranfallare och Patrik, Siseko och Sosa slutligen skulle ta hand om dels den defensiva (centrala) mittfältspositionen dels den centrala anfallsrollen.

Så här blev det i stort sett också. Undantaget var att Marcus kom att spela hela matchen – och det gjorde han verkligen med den äran – sedan Peter skadat sig så att han fick utgå redan efter en halvtimme.

Vi var helt överlägsna hela första halvlek. Lindeborg låg väldigt lågt med laget och spelade på kontringar men lyckades ytterst sällan få någon ut av detta och enda chansen kom efter en halvtimmes spel då Johan dock förtjänstfullt räddade ett friläge. Utöver detta hade de inga avslut på mål på hela första halvlek och heller inga hörnor.

Själva hade vi väl egentligen bara två riktigt riktigt heta målchanser, den första i den 8:e spelminuten när Shakeb som en av väldigt många gånger tog sig ner till sidlinjen och slog ett fint inlägg på vilket det fanns hela tre av våra spelare omarkerade max 5 meter från mållinjen. Den svepte förbi två av dem och hamnade hos Hamuda som av någon svårbegriplig anledning försökte sig på en bicykleta som gick strax utanför när han bara kunde lagt in bollen utan att varken målvakten eller någon annan kunnat avstyra det hela. Hamuda skulle dock revanschera sig när han bara två minuter senare gjorde sig spelbar i mitten och sedan Siseko passat honom gjorde ett stensäkert avslut.

Även om vi inte kom till jättemånga målchanser så spelade vi bra och varierat med mycket crossbollar som inte alltid men oftast nådde rätt adress och en viss felprocent får man räkna med när det gäller sådana på vår nivå. Det kompenseras också mer än väl genom att man får ett mera varierat spel som gör det lite svårare för motståndarna att läsa och freda sig mot.

I andra halvlek flyttade Lindeborg upp positionerna sedan de nu fått dit tre avbytare efter att i första halvlek helt saknat sådana. Dock var vi redan efter en minut nära att öka på till 2-0 när Shakeb slog ännu ett fint inlägg som Sosa kom rätt till men tyvärr inte fick någon bra träff på när han skulle avsluta. Matchen var nu jämn spelmässigt men Lindeborg fick länge inte ut något av ha flyttat upp laget väsentligt. Det skulle dröja till den 70:e minuten innan de fick till en riktigt bra målchans men den var riktigt het och det krävdes en mycket bra räddning av Johan till hörna – f.ö. deras enda på hela matchen.

I den 75:e minuten kunde vi punkterat matchen men en fri Oskar W tog lite för lång tid på sig för ett avslut så att en back hann emellan och kunde slå bollen till hörna. Strax efteråt kunde – ja kanske borde – istället Lindeborgs strax efter paus insatte veteran (klart äldre än våra två jämnåriga gamlingar i dagens match) Richard Palhoto (numera väl tillika tränare?) kom farande vid bortre stolpen på ett långt inlägg men fick bollen strax utanför.

Man kan sen säga att fram till den 85:e minuten var vi på alla tänkbara sätt förtjänta av en klar seger men de sista 5 minuterna ändrade en hel del på det. De kvitterade i den 86:e min och hade sen ytterligare tre fullvärdiga chanser att fullborda vändningen.

Även utöver redan nämnda Marcus och Shakeb var många bra och ingen föll direkt ur ramen. Några få verkade dock ha lite problem med det mycket tjocka gräset (medan andra verkade trivas väldigt bra på det).

Betyget för laget som helhet drogs dock ner en del av att så gott som alla i laget klagade på nästan vartenda domslut under första halvlek (men blev betydligt bättre i andra). I det sammanhanget kan väl nämnas att en av Lindeborgsspelarna skulle ha fått ett solklart rött kort när han gjorde en eftersläng i form av en spark i midjehöjd mot Hamuda när bollen inte var i närheten. Dock följde domaren spelet och hade ryggen mot situationen.

Slutligen gav Johan efter matchen det för oss väldigt tråkiga beskedet att han ska flytta till Växjö för att studera där. Vi önskar förstås dock den lika mjuka och sympatiska som mycket duktige Johan lycka med studierna och ett fortsatt bra liv oavsett var (om) han väljer att fortsätta.

Statistik: (våra siffror först): Hörnor: 6-1 Avslut på mål: 9-8 Avslut utanför: 3-3